7 Aralık 2012 Cuma

''Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular''



06.12.2012 Perşembe akşamı Trabzon Devlet Tiyatrosu' nun ''Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular'' tiyatro gösterisinin saat 20:00 matinesine gittim.


Bana kalsa iş çıkışı eve git, yemeğini ye, evden çık, tiyatroya git... Cıks, üşenirdim.



Aslında sosyal faaliyetler söz konusu olduğunda üşenmem de, nedense söz konusu olan Trabzon' un Atapark Mevkiinde bulunan tiyatro binası olunca gitmek içimden gelmiyor. İçimi daraltıyor orası akşam vakti. Belki de asıl neden, gösteri sonrası dolmuş bulma işinin zorluğu. Dolmuşlar oraya gelene kadar , hele bir de akşam vakti olunca, dolmuş oluyor. Şimdi ''Zaten adı üstünde DOLMUŞ'' demek geldi içimden :P



Neyse mızmızlanmaya hacet yok.



Oyun o kadar kaliteli idi ki, sonrasında yaşanması muhtemel vasıta sorunu, kuş olup uçtu.



Bundan sonraki oyunlarda da bunu bilip tembelliğime yenik düşmemeliyim. 



Oyun biletimi taaa İstanbullardan( :) ) bir arkadaşım aldı. Kendisi tam bir tiyatro kurdu! ( bu tamlama oldu mu? :)  ) . Bana ''Senin gideceğin yok tiyatroya; dur ben sana aliyim bilet de gitmeye mecbur kal'' dedi ve 2 kişilik biletimi mailleyiverdi. Yalnız gitmemem yönünde de duyarlılık gösterdi yani.



Ne yalan söyleyeyim gösteriye son 1 saat kalana dek yalnız başıma gitme, yanımdaki koltuğu boş tutma, o boş koltuğa çantamı, eşyalarımı koyma, gösteri başlayana dek kitap okuma düşüncesindeydim. Davet edebileceğim isimler dolaşıyordu kafamda ama kimseye bir şey dememiştim. Sonra bir anda karar verip harekete geçtim ve 'güzel' bir insanı akşamıma ve geceme ortak ettim. 



Gelelim gösterinin konusuna: Harabe bir yapının sefil bir odasında geçen oyun, pazar yerinde çalışan ve parasızlık yüzünden aynı odayı paylaşmak zorunda kalan Paco ve Tonho'nun hikayesini anlatmaktadır. İkisi de bu sefil hayattan kurtulmak için planlar yaparken, kendilerini hayatın onlara henüz sunmadığı başka yerlerde görürler... Mesela Paco flüt satın alıp bir gurupta iş bulmayı hayal ederken, Tonho güzel bir çift ayakkabıya sahip olabilse kadrolu bir iş bulabileceğini düşünür... Kısacası oyun iki karakterin yoksulların dünyasından sıyrılmaya çalışırken, hiçbir şeyi paylaşamayıp, karanlıkta yok oluşa sürüklenmesini anlatır...



Gösterinin afişi ve konusu pek davet edici gibi görünmese de oyun da, oyunculuk da mü kem mel di! Paco  rolünde Erşan Utku Ölmez(kel olan), Tonhu rolünde Fatih Topçuoğlu (uzun olan; yani diğeri :) ) vardı.  Paco, insanüstü bir performans sergiledi. O denli rolün içindeydi ki konuşurken ağzından tükürükler saçması rol icabı değil, Paco olmasındandı. Peki ya Tonhu'ya ne demeli? Izdırap dolu sahnelerde yanaklarının titremesi, dudaklarının seyirmesi, bakışlarındaki çaresizlik beni de zaman zaman ağlayacak duruma getirdi.



Gösteri sonrası adamları alınlarından öpesim ve ''Evlatlarım, helal olsun size!'' diyesim geldi :)



Gösteriden fotoğraflar:








Sözün özü: Beğendim. Çok beğendim. Çok çok çok beğendim. Tavsiye ederim.


Bu arada, bu oyuna gitmeme vesile olan Sevgili Deniz' e sevgilerimi ve teşekkürlerimi yollarım ♥ ♥ ♥ 

4 yorum:

  1. :)çok güzeldi..oyun..osmanlı kahvesi..bol yıldızlı trabzon gecesi:)

    YanıtlaSil
  2. Ayşecim oyunu beğendiğine çok sevindim. Teşekküre hiç gerek yok. Senin mutlu olman beni de mutlu etti. Darısı yeni oyunlara diyorum =)

    YanıtlaSil

Gelsin Yorumlar: