14 Aralık 2012 Cuma

SERZENİŞ!!!

Ben bir gıda mühendisi olarak okuduğum bölümden de, okuldan da, mesleğimin özelinden de kamusundan da nefret etmiş bulunmaktayım. Şu an çalışıyor isem eğer tamamen kendi donanımımı kendim sağlamış olduğum içindir ve okulumun, bölümümün bana hiçbir katkısı yoktur. Hal böyle iken - kendimi yolunan tavuk gibi hissederek - gıda mühendisleri odasına her ay AİDAT!!! ödemek zorunda olmam, canımı hayli sıkmakta. En sonunda kızıp Gıda Mühendisleri Odası' nın önce Trabzon' da şubesini  kurup sonra da kendi tavuk arkadaşlarımı da örgütleyip kazan kaldırmayı düşünüyorum!!!

Aşağıdaki konuşma, facebookta yayınlanan Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinin düzenlediği 'üyelere ajanda yollama' faaliyeti ilgilidir. 

Yazılarımı okuyup da yorum yazmayabilirsiniz ama bu durum, önem arz ediyor! Ben burdaki yazımı da, facebooktaki, yazılarımı da, -eğer desteklerseniz- sizin yazılarınızı da (bunun için gıda mühendisi olmanız şart değil; haksızlığa karşı sesimi duyurmama yardımcı olun yeter!) Bombardıman şeklinde Gıda Mühendisleri Odasına yollayacağım.

Yazışmaların en sonunda Sedat Bey' in verdiği linke detaylı bir mesaj (facebook yazışmalarımızın tamamını) yolladım. O da zaten en alt kısımda yeşil fonlu olan yazıdır.


Fazla söze hacet yok;
Okuyun ve lütfen destek verin!!!



AJANDA BİLGİ FORMUNU dolduralım....

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dGxtem53ZGg1Yl9rMXdLelFjeG1rSkE6MQ

Beğenmekten Vazgeç ·  ·  · · 3 saat önceİstanbul yakınlarında
  • Bunu beğendin.
  • Ayşe Özkan tebrik ederim.
  • Ayşe Özkan gayet güzel bir uygulama yalnız
    ben de gıda mühendisi iken
    odaya ödemelerimi düzenli yapıyor iken
    neden ben alamıyorum bu ajandadan?
  • Şakir Bayrakdar Şuan odaya üyemisiniz ayşe hanım ?
  • Şakir Bayrakdar Üye iseniz sizinde isminize özel yapılır... fakat bu uygulama sadece Marmara Bölge Şubelerinin üyelerine
  • Ayşe Özkan biliyorum. ben de ona kızıyorum zaten.
    trbazonda yaşıyor ve burda çalışıyorum.
    bugüne kadar odamızın hiçbir yararını görmedim.
    ne bir destek, ne bir yardım, ne de koruyucu bir özellik.
  • Ayşe Özkan ben nereye bağlıyım şimdi? odaya! hangi odaya veya hangi şubeye?
  • Ayşe Özkan ödemelerimi yapmamın veya bağlı odanın bana yararı ne?
    hiçbirşey!
  • Ayşe Özkan mevzu sırf ajanda değil.
  • Ayşe Özkan gerçi bu bölgesel uygulama da saçma ya, o da başka...
  • Şakir Bayrakdar Ayşe hanım haklı tepkinizi anlıyorum.. biz marmara bölge şube olarak böyle bir çalışma içerisine girdik umarım diğer şubeler içinde örnek teşkil eder ve zamanlar onlarda üyelerine bu tarz hizmetler sunarlar... Diğer şubelerimizinde üyelerimiz ve mesleğimiz için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını ayrıca belirtmek isterim. bizler üyeler olarak odaları yönlendirici olmalıyız ve devamlı irtibat halinde olmalıyız.
  • Ayşe Özkan odanın üyelerden tek beklentisi, aidatların düzenli yatması. her yılın sonunda tek mail: 'gecikmiş aidat borçlarınız varsa, kapatın'. bunu dışında ne biriletişim, ne bir bilgilendirme, ne de 'ayıp olmasın yahu, yalandan da olsa, varlığımızı gösterelim' çabası! Allah biliyor ya benim gibi düşünen ve 'sorumlu yöneticilik belgesi' şart olmasa, odadan anında ayrılacak çok gıda mühendisi arkadaşım var! çalışmadığım dönemde bağlantımı kesmek istedim; orda bile şartlar-zorlamalar-yok bilmem neler. yahu insan demez mi ''kardeşim ben paşa paşa ödemelerimi yapıtorum da neden yapıyorum anlamıyorum'' demez mi? ziraat mühendisleri odası çatır çatır çalışıyor da sizde neden bi numara yok? kusura bakmayın ama bilinç yok' birliktelik; hakkımızı savunma; örgütleme; zaten pişman olduğumuz bu mesleği sevdirme bilinci de çabası da yok! benim yatırdığım paralar nereye gidiyor? demek bu ajanda uygulaması gibi güzellikler olabiliyormuş. bunu neden diğer şubeler yapmıyor? ya da yapıyorsa -ki yapıyorlardır- neden duyurmuyor? size gerçekten soruyorum: benim bağlı olduğum bi şube var mı? ben direk ankaranın hesbaına yatırıyorum parayı. ve eminimki ankara çok güzel faaliyetlerde bulunuyordur. bulunmuyorsa da kendi ayıbıdır zzaten. yatırılan paralar bir havuzda toplanmıyor mu??
    2 saat önce · Beğen · 2
  • Şakir Bayrakdar Ayşe hanım açık konuşmak gerekirse o gönderilen mailller benide rahatsız etmekte... Oda yönetiminde olduğum halde !!! Marmara Bölge Şube olarak (((yeni ismimiz İSTANBUL ŞUBE))) böyle bir çalışma içerisine girdik.... eminim diğer şubelerdede böyle uygulamalar zamanla olacaktır diye umut ediyorum. Toplanan paralara gelince... Hepsi Ankaranın yani Genel Merkezi tasarrufundadır...
  • Ayşe Özkan şahsınıza yükleniyormuşum gibi oluyor ama gerçekten çok can sıkıcı durumlar var Şakir Bey.
    madem toplanan paraların hepsi Ankaranın yani Genel Merkezin tasarrufunda, demek benim de payım var yapılan uygulamalarda. şu durumda neden sırf siz (istanbul şube) ajanda uygulaması yapıyorsunuz diye neden sadece size bağlı mühendislere yolluyorsunuz?!! o parada da, uygulamada da benim de payım ve isteme hakkım var demektir.
  • Sedat Kuru dışarı çıkmam lazım ama hızlıca cevap vereyim. şubemizin üyelerine özel yaptığı ajanda, oda bütçesine dokunulmadan reklam gelirleri ile yapılmaktadır. oda toplanan aidatların büyük bir kısmı odanın sabit giderler için kullanılıyor( personel, kira vb).
  • Şakir Bayrakdar Biz İstanbul Şube yönetimi olarak bu sene böyle bir uygulama içerisine girdik ve yönetimde bulunan arkadaşlarım mesailerinden zaman ayırarark meslektaşlarımız için birşeyler yapmaya çalışmaktadır. İstanbul Şubenin uygulamasında sadece AJANDA yok... Üyelerimize her üç ayda bir güncel DERGİ de göndermeyi hedefledik. dediğim gibi bu hedefler İstanbul Şubenin hedefleridir... Başkanımız Sedat beyinde belirttiği gibi tamamen reklam gelirleri ile sağlanmaktadır.
  • Sedat Kuru istanbul şubenin yaptığı etkinlikler ile alakalı bilgileri için http://marmara.gidamo.org.tr/ adresini, türkiye geneli için isehttp://www.gidamo.org.tr/ adresini kullanabilirsiniz.
  • Ayşe Özkan ''3 ayda 1 güncel dergi''
    gayet güzel;
    ben burdan sesimi duyurmuş oldum.
    sizden ricam, - sonuçta bir çatı altında bu oda, farklı farklı şubeler de olsa -
    bu serzenişi, gerekli mercilere iletmenizdir.
    2 saat önce · Beğen · 1
  • Sedat Kuru bizim iletmemizden çok siz şu linkten genel merkeze iletebilirsiniz. http://www.gidamo.org.tr/genel/bize_ulasin.php
    2 saat önce · Beğen · 1
  • Sedat Kuru daha faydalı olabilir.
  • Ayşe Özkan ben şikayetimi defalarca yaptım ve yine yaparım Sedat Bey.
    sizin bir üst kademede olmanız hasebiyle çözüme katkınızın olacağını düşündüğümden böyle bir ricada bulundum.
    şube fark etmez, amaç gıda mühendislerinin desteklenmesi ve varlığını sürdürmesi ise, siz de bu amaca hizmet edersiniz diye düşünüyorum.
  • Sedat Kuru Ben de ileteceğim. Üyelerimizden gelen her öneri ve isteği değerli buluyoruz. Sizi mail atmaya yönlendirme sebebi ilk ağızdan isteklerin iletilmesi. Bizim etkinlik alanımızda olmadığınız için direk çözüm merkezi bir olamıyoruz. Ama isteklerinizi ilgili yerlere ileteceğim.



 http://www.gidamo.org.tr/genel/bize_ulasin.php adresine yolladığım mail:

 facebook üzerinden, istanbul şubenin ajanda uygulaması ile ilgilimesajına dair yazdığım msjları size de iletmek isterim.

artık oda olarak, varlığınızı gösterin ve ödediğimiz paraların mecburi bir ödeme olmadığını gösterin lütfen!!!
''trbazonda yaşıyor ve burda çalışıyorum.
bugüne kadar odamızın hiçbir yararını görmedim.
ne bir destek, ne bir yardım, ne de koruyucu bir özellik.
ben nereye bağlıyım şimdi? odaya! hangi odaya veya hangi şubeye?
 ödemelerimi yapmamın veya bağlı odanın bana yararı ne?
hiçbirşey!
mevzu sırf ajanda değil.
gerçi bu bölgesel uygulama da saçma ya, o da başka...
odanın üyelerden tek beklentisi, aidatların düzenli yatması. her yılın sonunda tek mail: 'gecikmiş aidat borçlarınız varsa, kapatın'. bunu dışında ne biriletişim, ne bir bilgilendirme, ne de 'ayıp olmasın yahu, yalandan da olsa, varlığımızı gösterelim' çabası! Allah biliyor ya benim gibi düşünen ve 'sorumlu yöneticilik belgesi' şart olmasa, odadan anında ayrılacak çok gıda mühendisi arkadaşım var! çalışmadığım dönemde bağlantımı kesmek istedim; orda bile şartlar-zorlamalar-yok bilmem neler. yahu insan demez mi ''kardeşim ben paşa paşa ödemelerimi yapıtorum da neden yapıyorum anlamıyorum'' demez mi? ziraat mühendisleri odası çatır çatır çalışıyor da sizde neden bi numara yok? kusura bakmayın ama bilinç yok' birliktelik; hakkımızı savunma; örgütleme; zaten pişman olduğumuz bu mesleği sevdirme bilinci de çabası da yok! benim yatırdığım paralar nereye gidiyor? demek bu ajanda uygulaması gibi güzellikler olabiliyormuş. bunu neden diğer şubeler yapmıyor? ya da yapıyorsa -ki yapıyorlardır- neden duyurmuyor? size gerçekten soruyorum: benim bağlı olduğum bi şube var mı? ben direk ankaranın hesbaına yatırıyorum parayı. ve eminimki ankara çok güzel faaliyetlerde bulunuyordur. bulunmuyorsa da kendi ayıbıdır zzaten. yatırılan paralar bir havuzda toplanmıyor mu??
madem toplanan paraların hepsi Ankaranın yani Genel Merkezin tasarrufunda, demek benim de payım var yapılan uygulamalarda. şu durumda neden sırf siz (istanbul şube) ajanda uygulaması yapıyorsunuz diye neden sadece size bağlı mühendislere yolluyorsunuz?!! o parada da, uygulamada da benim de payım ve isteme hakkım var demektir.
sizden ricam, - sonuçta bir çatı altında bu oda, farklı farklı şubeler de olsa -
bu serzenişi, gerekli mercilere iletmenizdir.
Sedat Bey.
sizin bir üst kademede olmanız hasebiyle çözüme katkınızın olacağını düşündüğümden böyle bir ricada bulundum.
şube fark etmez, amaç gıda mühendislerinin desteklenmesi ve varlığını sürdürmesi ise, siz de bu amaca hizmet edersiniz diye düşünüyorum. ''
msjlar yukarıdaki gibidir.
umarım beni ve daha nice gıda mühendisini şaşırtır ve faydalı, destekleyici çalışmalarda bulunursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gelsin Yorumlar: