6 Mayıs 2013 Pazartesi

Dini bütün Rakunlar :)


Okuduğum kitapta geçmesi üzerine rakun nasıl bir hayvandı diye vikipedi' ye baktım ve ilginç noktalar görünce sizinle paylaşmak istedim.

Rakungiller familyasından memeli hayvan cinsi.

                                    


Rakun'un yurdu su yollarının, göllerin ve bataklıkların çevresidir. Geceleri buralarda su kıyılarına dadanan başka hayvanları avlar. İnce parmaklı rakun iyi bir yüzücüdür. (Benim de ince-uzun parmaklarım var ve artı olarak omuzlarım da bir bayana göre geniş ama henüz iyi bir yüzücü değilim. :) ) Yüzerken balık, kerevit, kurbağa, semender ve midye gibi avları yakalar. Fakat bu hayvan, yumurta, kuş, böcek, sıçan ve sürünen herhangi bir yaratıkla da aynı iştahla karnını doyurur. Mevsiminde cevize, meyvalara, özellikle çilek ve böğürtlene bayılır. Mısırlar olgunlaştığı zaman, mısır tarlaları da rakun'un gece baskınına uğrar. Rakun'un, yiyeceği eti önce suya batırması âdeti ilgi çekicidir. Bundan ötürü kendisine «yıkayıcı» (lotor) adı yakıştırılmıştır. Et parçası ne kadar temiz olursa olsun, onu o yakınlardaki bir suya iyice batırıp yıkamadan yemez. (İşte bu nedenle yazımın başlığını ''Dini bütün Rakunlar'' yaptım :) Hani bizde de hayvanın kanı iyice akıtılır, eti güzelce yıkanır öyle yenir ya, bizden farkları ne? :)) )  

                               

Rakun'un parmakları uzundur. Dokunma duyusu çok gelişmiştir. Bir ağaç kovuğunda veya kayaların arasındaki ılık bir mağarada barınır. Bu etobur hayvan ağaca çok rahat çıkabildiği ve çok kere bu sayede hayatını kurtardığı halde, uyanık saatlerinin çoğunu yerde geçirir. Gündüzleri dinlenmek, geceleri ise yiyecek aramakla geçen uzun bir yazdan sonra inine çekilerek ilkbahara kadar uyur. Bu arada çiftleşmek veya karnını doyurmak için bazen uyandığı olur. Erkek rakun, tıpkı ayı gibi, aile problemlerini hiçbir sorumluluk kabul etmemek suretiyle çözümler. (aynı insan cinsinin erkekleri gibi :)) ) Kış ortasındaki kısa bir flört devresinden sonra yine bekâr hayatına döner. (demek ki hayat, rakunlara güzel. ne sorumluluk alıyorlar ne de bağlı kalıyorlar :) )

                                


şimdi sorarım size,

kısa süreliğine de olsa, içinizden kaç kişi rakun olmak,

hele de rakunun erkek versiyonu olmak istedi? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gelsin Yorumlar: