13 Şubat 2013 Çarşamba

Trabzon' da Kitap Zamanı



Trabzon' da Karadeniz Bölgesinin en büyük kitap fuarı 14-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek!
Çok sevindirik oldum!
Fuar alanı iş yerimin az ilerisinde. Süper!
Umarım istediğim her kitabı alabilirim.
Uf bütçem uf!
Anlamadığım, neden yazarlar arasında -Trabzonlu biri olarak- Nazan Bekiroğlu yok???
Neyse...
Bilgiler aşağıda.




KARADENİZ’İN EN BÜYÜK KİTAP FUARI TRABZON’DA BAŞLIYOR 
Karadeniz’in en büyük kitap fuarı, ‘Trabzon’da Kitap Zamanı’ 14 Şubat Perşembe günü Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkez’inde kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Çok sayıda ünlü yazarında katılacağı fuar 10 gün boyunca açık kalacak.


Karadeniz’in en büyük kitap fuarı, 14-24 Şubat 2013 tarihleri arasında Trabzon’da açılıyor. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenecek fuarda çok sayıda yayınevi kitaplarını sergileyerek, birbirinden ünlü yazarlarda kitapseverlerle buluşacak

Trabzon Belediyesi ve Trabzon Valiliği başta olmak üzere, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tam destek verdiği Trabzon’da Kitap Zamanı adlı fuar, bölgenin en önemli kültür faaliyeti olmaya aday. Gelenekselleştirilerek her yıl yapılması planlanan fuar, Trabzon halkının ve bölge illerin kitap fuarlarının zengin kültürel atmosferini solumalarına fırsat sağlayacak. 50 yayınevi, 45 yazar ve kültür sanat editörünün yanı sıra fuarda STK’lar da stantlarıyla yer alarak klasik el sanatları ve sahne sanatları gösterileri gibi kültür sanat etkinlikleri ile fuarın kültürel bir platform olmasına katkı sağlayacaklar.

İlköğretim ve lise öğrencilerinin servislerle fuarı ziyaret etmeleri Trabzon Belediyesi tarafından sağlanacak. Yetişen nesillere kitap okuma alışkanlığını erken yaşta kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü kitap fuarına büyük destek veriyor. “Türkiye Okuyor” sloganıyla yola çıkılan büyük eğitim seferberliğinin bir ayağının da kitap fuarları olduğunun bilinci ile yapılan organizasyon, genç beyinlerin kültürel faaliyetler çerçevesinde kitapla olan bağlarını güçlendirecek, kitaba olan ilgilerini artıracak, yazar söyleşileri ile kitapların büyük dünyasına adım atmalarını sağlayacak.
Ziyaretçi kitlesinin öğrencilerle sınırlı kalmaması ve tüm halkın bu imkândan faydalanabilmesi için Trabzon ve çevre illerde yaygın tanıtım faaliyetleri yürütülecek. Fuarın Trabzon’un merkezinde bulunan İhsan Bey Kültür Merkezi’nde organize edilmesinin, ziyaretçi sayısına da etki edeceği düşünülmekte, yayınevlerinin sarf ettiği emeği karşılayacağı beklenmekte.

İlber Ortaylı, Sadık Yalsızuçanlar, Hakan Albayrak, Ömer Döngeloğlu, Kahraman Tazeoğlu, Ayşe Kulin, Sinan Yağmur, Mustafa Armağan ve Kemal Gülen, gibi isimlerin yanı sıra 45 yazarı ağırlayacak olan “Trabzon’da Kitap Zamanı” 14-24 Şubat tarihleri arasında 11 gün boyunca açık olacak, kitap fuarı 9.00-21.00 saatleri arasında, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Kitap fuarı ile ilgili geniş bilgi ve konferans saatlerini;

www.trabzondakitapzamani.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gelsin Yorumlar: