(muhallebinin tatlılığını ve limonun ekşiliğini damaklarında aynı
anda hissetmek isteyenlere...)
anda hissetmek isteyenlere...)
MALZEMELER:
ALT TABANI İÇİN:
1 kg. süt
3 türk kahvesi fincanı un
2 türk kahvesi fincanı şeker
ÜZERİ İÇİN:
1litrelik hazır limonata
2 türk kahvesi fincanı nişasta
1 türk kahvesi fincanı şeker
Yarım limonun suyu
Ve kabuğunun rendesi
YAPILIŞI:
Alt tabanını 1 gece önceden ya da sabahtan yapıp hazırlamanız gerekiyor. Alt tabanı içi olanm malzemeleri tencereye koyup pişirirn. Pişen muhallebiyi ıslatılmış ve suyu süzülmüş kare borcama döküp yayın. Soğuduktan sonra 1 gece dolapta bekletin. Ertesi gün üzeri için olan malzemeleri tencereye koyup pişirin. Pişirdiğiniz limonatalı pelteyi borcamın içindeki muhallebinin üzerine yayın. O da iyice soğuduktan sonra üzerine birkaç dal begomvil çiçekleri koyup süsleyerek ,dilimleyip servis yapın.
Ben bu tatlıyı yaptım ve çok da memnun kaldım. Kaşık kaşık yedim :)
alt (muhallebi) kısmı 1# |
alt (muhallebi) kısmı 2# |
üst(limonlu) kısmı eklenmiş hali 1# |
üst(limonlu) kısmı eklenmiş hali 2# |
üst(limonlu) kısmı eklenmiş hali 3# |
Alt kısmını dün gece yaptım, şu an buzdolabında bekliyor. İş çıkışı ise üst kısmını yapacağım ve bu gece ve yarın itibariyle yemeye ve anında tüketime hazır olacak :)
(Bu arada bu tarifi Derya Baykal'ın TV Programında görmüştüm ve hemen de kayıt altına almıştım.)
(Bu arada bu tarifi Derya Baykal'ın TV Programında görmüştüm ve hemen de kayıt altına almıştım.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Gelsin Yorumlar: