21 Ağustos 2014 Perşembe

BARFİ' DEN...



ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ AŞKA DAİR FİKRİM, BİRLİKTE YAŞAMAKTI ve BİRLİKTE ÖLMEKTİ. TIPKI DEDEMLE NİNEM GİBİ... DEDEM ÖLDÜĞÜNDE BEN DAHA 10 YAŞIMDAYDIM ve 1 GÜN SONRA NİNEM DE ÖLMÜŞTÜ. BU TÜRDEN BİR AŞK ARZULADIM.








BUNU BARFİ' DEN ÖĞRENDİM; MUTLULUĞUN KÜÇÜK ŞEYLERDE BULUNABİLECEĞİNİ: GEMİLER BİR KASE SUDA BİLE YELKEN AÇABİLİRDİ ve İNANIYORSANIZ KAĞITTAN KUŞLAR BİLE UÇABİLİRDİ.




SAATİ 15 DAKİKA GERİ ALICAM. FARZ ET SENİNLE HİÇ TANIŞMADIK. FARZ ET TEKLİFİ HİÇ YAPMADIM. FARZ ET KENDİNE BARFİ ADINDA YENİ BİR ARKADAŞ BULDUN. FARZ ET BU ARKADAŞIN EVLİLİĞİNE YARDIMCI OLUYOR. VE ŞİMDİ TÜM BUNLARI FARZ ETTİĞİNE GÖRE NEDEN BANA GÜLÜMSEYİP EL SALLAMIYORSUN?




BAZEN SESSİZLİK, AŞKIN DİLİDİR. 





HAYAT GÜZEL Bİ YOLCULUK... BİZİ NEYİN BEKLEDİĞİNİ KİM BİLEBİLİR? AMA ŞUNU BİLİYORUM KIZINIZI ÇOK SEVİYORUM. KIZINIZ DA BENİ ÇOK SEVİYOR. KISACA BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ. ARAMIZDA BU KADAR ÇOK SEVGİ OLDUĞUNA GÖRE NEDEN BİR AİLE OLAMIYORUZ Kİ?..




BİRLİKTE GİTTİLER. SARILARAK. VE BENİ YALNIZ BIRAKTILAR. ÇERMİL' İN YERİNDE BEN DE OLABİLİRDİM. AMA BARFİ' Yİ ALAN O OLDU. ÇÜNKÜ AŞIK OLMAYI PLANLAMAMIŞTI. BENİM GİBİ BUNUN SONUÇLARINI DÜŞÜNMEMİŞTİ. HAYATIN BERABERİNDE GETİRECEĞİ ŞEYLERİ HAYAL ETMEMİŞTİ. O, SADECE SEVMİŞTİ, ŞARTSIZ ŞEKİLDE! VE SONU, ONLAR İÇİN MUTLU BİTTİ.

Hamiş: Yukarıdaki cümleler Barfi Filmine aittir.

Hamiş: Yukarıdaki fotoğrafların tamamı bana aittir. Acaba tekrar aşık olabilir miyim? diye düşündüğüm vakitlerde yoluma çıkan ''aşk şaretleri''dir onlar. Benim kıymetlilerimdir.

Hamiş: ''AŞIK OLMAYI PLANLAMAMIŞTI. BENİM GİBİ BUNUN SONUÇLARINI DÜŞÜNMEMİŞTİ. HAYATIN BERABERİNDE GETİRECEĞİ ŞEYLERİ HAYAL ETMEMİŞTİ. O, SADECE SEVMİŞTİ, ŞARTSIZ ŞEKİLDE! '' diyor ya filmi izlerken bu kısımda kalbim öyle bir çarptı ki anlatamam. Son bir kaç ayın Ayşe' sini anlatıyordu burada. Ben kendimi bu kadar açık ve net ifade edemezdim sanırım. Ve burada ''ŞARTSIZ ŞEKİLDE'' derken ise şuradaki yazımda geçen 

27 Haziran 2014
Sevdim seni
O şekil bu şekil değil
Leyla ile Mecnun gibi hiç değil
Bir şeylere benzetme gereği duymadan
Kıyaslamalar yapmadan
Az mı çok mu bilmeden
Hesaba kitaba girmeden
Ben gibi sevdim seni, sen gibi bildim kendimi!
Seni, sen diye
''Sen'' diye diye sevdim!
Sabahları yıkadığım yüzümün aksini aynada seyreder gibi,
Yüzümü kuruladığım havluyu, başımı yasladığım göğsün diye bilmek gibi...
Şartsız, şeksiz, şüphesiz!
Adım gibi,
Yurdum gibi sevdim seni!

şiirimin ''Şartsız, şeksiz, şüphesiz!'' kısmı geldi aklıma.

Velhasılıkelam, sözün özü,
izleyin bu filmi.

2 yorum:

Gelsin Yorumlar: