3 Haziran 2013 Pazartesi

ACABA?..

acaba bir zamanlar -ki bu ''bir zamanlar'' kısa bir süre öncesine tekabül ediyor- sözde arap baharı için iç çatışmaya giren, iktidara direnen, mevcut yönetimi alaşağı etmek isteyen ve bunu yaparken gerçek(!) demokrasinin-eşitliğin-hakkın-hukukun-adaletin geleceğini zanneden ve bizim de yaşananları tv'den izleyerek ''yazık oluyor, aynı milletin insanları birbirini kırıyor'' dediğimiz ortadoğu ülkelerinin halkları gibi mi davranıyoruz?????

8 yorum:

  1. acaba insanların durup düşünmeye yetecek zamanları, özeleştiri yapmaya yetecek özgüvenleri var mı..

    YanıtlaSil
  2. olmalı.
    hangi koşulda olursa olsun, mümkün olduğunca az zararla çıkmak için, sağ duyu her şeyden baskın gelmeli.

    YanıtlaSil
  3. Keşke gelebilse o kadar kişi zarar görmezdi. Bu durum için suçlu şu diyemem herkes bu çorbaya baharatını ekledi. Umarım daha fazla zarar gören olmadan ortalık durulur....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''herkes bu çorbaya baharatını ekledi.''
      çok doğru Enisecim.

      Sil
  4. Yöneticiler doğru olduğuna inandıkları şeyi yapıyor ve bu doğrultuda emir veriyorlar (öz eleştiri yapmıyorlar), Polis emir alıyor ve bunu uyguluyor ''Orantısız güç kullanarak'' (emirleri sorgulama hakkı yok) işleri gerçekten zor ama kendi tercihleri. Halk kendi doğru olduğuna inandığı şeyi yapıyor (Ani tepki veriyor), halkın doğrularıyla yöneticilerin doğruları çakışıyor. Bu durumda ortada bir problem var ya halk ülkeyi yansıtmıyor ki en az 5 milyon kişi Türkiye genelinde yürüdü yada ülkeyi yönetenler o halkın yöneticileri değil.
    Umarım ülkemde barış ve sevgi hakim olur, umarım ülkemde Alevi, sünni, Namaz kılan, kılmayan, inanan, inanmayan, Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları barış içinde yaşar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söze ne denir?
      hele ki ''halkın doğrularıyla yöneticilerin doğruları çakışıyor. Bu durumda ortada bir problem var ya halk ülkeyi yansıtmıyor ki en az 5 milyon kişi Türkiye genelinde yürüdü yada ülkeyi yönetenler o halkın yöneticileri değil.'' cümlelerin gayet yerinde.

      Sil

Gelsin Yorumlar: